در حال بارگذاری ...
    
  • خطر آتش سوزی مدارس کشور را تهدید می کند/ خبری از تخصیص اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی نیست

    دانش آموزان و کلاس های درس در انتظار تخصیص اعتبارات تعویض سیستم های گرمایشی مدارس هستند، اما خبری از اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی تعویض و بهسازی بخاری های مدارس نیست.

    سیستم های گرمایشی و بخاری های مدارس کشور مانند کلاس های درس پیر و بازنشسته به نظر می رسند.

    بر اساس اعلام مسئولان آموزش و پرورش، چیزی حدود 150 هزار کلاس درس در کشور دارای بخاری هایی هستند که نیاز به بهسازی دارند؛ این 150 هزار کلاس درس چیزی حدود دو سوم تمام مدارس کشور را تشکیل می دهند.

    *حدود 4 میلیون دانش آموز در معرض خطرات بخاری های نفتی مدارس

    با در نظر گرفتن 150 هزار کلاس درس که در معرض و خطر آتش سوزی قرار دارند و اینکه اگر در هر کلاس درس، 25 دانش آموز وجود داشته باشد، چیزی حدود 3 میلیون و 750 هزار دانش آموز در کلاس های درسی که دارای بخاری های خطرساز هستند، تحصیل می کنند.

    به فصل سرد سال نزدیک می شویم و تا کمتر از یک ماه دیگر در برخی شهرهای کشور سرما از راه می رسد و گرم کردن کلاس های درس یک نیاز ضروری است.

    از حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد کمتر از یکسال می گذرد و هنوز داغ سوختگی ناشی از آن بخاری معروف بر تن دانش آموزان خردسال خودنمایی می کند.

    *نیاز یک هزار میلیارد تومانی برای بهسازی سیستم های گرمایشی مدارس

    آموزش و پرورش بارها و بارها اعلام کرده است که برای نوسازی و بهسازی بخاری های مدارس یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد؛ اما ماه ها پیش مجلس شورای اسلامی اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان به این کار اختصاص داد که یک پنجم اعتبارات مورد نیاز است.

    حدود 6 ماه از سال 92 می گذرد و به گفته معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش، هنوز ریالی از اعتبار مذکور تخصیص نیافته است.

    اگر خدایی نکرده با بازگشایی مدارس حادثه مشابهی همچون شین آباد و درودزن اتفاق بیافتد، چه کسی و چه مرجعی می تواند پاسخگوی این موضوع باشد؛ نگاهی به وقایع دلخراش در مدارس پاسخ این مدعا خواهد بود.

    «بهمن 1376 آتش سوزی در مدرسه شهرستان شفت گیلان»

    «آذر 1385 مدرسه شهید رحیمی درودزن»

    «آبان 1389 مرگ یک دانش آموز در آتش سوزی خوابگاه شبانه روزی در چاه رحمان»

    «آبان 1390 آتش سوزی در دبیرستان شبانه روزی وابسته به دانشگاه چابهار»

    «آذرماه 1391 حادثه آتش سوزی در مدرسه شین آباد»

    در کشوری که فردی برای آوردن یک بازیکن فوتبال از لیگ های عربی حاضر می شود میلیاردها تومان هزینه کند، نباید کسی به فکر جان دخترکان و پسرکانی باشد که در روستاها و شهرهای دور افتاده در مدارس هر روز از سوی یک بخاری نفتی تهدید به سوختگی می شوند؟

    *مدارس کشور در انتظار تخصیص اعتبار تعویض سیستم های گرمایشی

    مرتضی رئیسی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این باره می گوید: حدود 200 هزار کلاس درس در کشور از بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد استفاده می کنند که تبدیل این سیستم های گرمایشی به سیستم حرارت مرکزی نیازمند یک هزار میلیارد تومان بودجه است.

    به گفته رئیسی، 150 هزار کلاس درس در مناطق محروم کشور با بخاری نفتی گرم می شوند و اگر اعتبارات مصوب مجلس محقق شود، نوسازی سیستم گرمایشی مدارس روستایی در اولویت است.

    همچنین محمود نگهبان سلامی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، می گوید: هم اکنون 150 هزار کلاس درس و 50 هزار اتاق اداری آموزش و پرورش با بخاری نفتی گرم می شوند و برای نوسازی وسایل گرمایشی مدارس و اتاقهای اداری آموزش و پرورش در کشور حدود یک هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.

    این احساس نیاز به اعتبارات برای تبدیل سیستم های گرمایشی مدارس از سوی مسئولان بارها عنوان شده است، اما اینکه چرا مبالغ مذکور در این جهت اختصاص پیدا نمی کند، همچنان جای سوال دارد.

    در هر حال اگر همان اعتبار 200 میلیارد تومانی که مجلس پیش بینی کرده است، تخصیص یابد تعداد زیادی از کلاس های درس دارای بخاری های برقی تابشی استانداردی می شود که دیگر جان دانش آموزان را تهدید نمی کند.

    *توزیع 45 هزار بخاری برقی تابشی در مدارس کشور

    در حال حاضر سازمان نوسازی مدارس کشور با اعتبارات مربوط به خود و با توجه به احساس مسئولیت در برابر جان دانش آموزان اقدام به خریداری 45 هزار بخاری برقی تابشی کرده است تا با اولویت به استانهایی که بیشترین نیاز را دارند، ارسال شود.

    با توجه به استقرار دولت جدید انتظار می رود تا با تخصیص اعتبارات جان بسیاری از کودکان و نوجوانان را در برابر خطرات احتمالی آتش سوزی در کلاس های درس حفظ شود.




    مطالب مرتبط

    آموزش هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در مدارس در حال اجراست‌

    آموزش هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در مدارس در حال اجراست‌

    تهران (پانا)‌ - معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش توسعه عدالت آموزشی، تقویت مهارت‌آموزی و ارتقای کیفیت آموزشی را از اولویت‌های اصلی این معاونت دانست و گفت‌ اجرایی‌سازی این اولویت‌ها در سامانه برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش لحاظ شده است.

    |

    زنگ ایثار در تمام مدارس کشور نواخته می‌شود

    زنگ ایثار در تمام مدارس کشور نواخته می‌شود

    تهران (پانا) - مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش گفت همزمان با روز اول بازگشایی مدارس، زنگ ایثار در کنار زنگ بازگشایی در نوبت صبح مدارس و علاوه بر این، زنگ نماز در نوبت عصر نواخته خواهد شد؛ زنگ ایثار قبلاً در مدارس شاهد نواخته می‌شد که امسال در کل مدارس کشور ...

    |

    نظرات کاربران