در حال بارگذاری ...
    
  • دانشگاه تربیت مدرس

    معرفی دانشگاه تربیت مدرس

    دانشگاه تربیت مدرس به منظور تحقق اهداف تبیین شده در اساسنامه دانشگاه خود از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان شجره طیبه و مولود انقلاب اسلامی و دانشگاهی پیشرو در آموزش و پژوهش، با هدف تولید علم نافع، گسترش مرزهای دانش و فناوری با مرجعیت علمی و هویت اسلامی و انقلابی و به ویژه تربیت اعضای هیأت علمی و محققان مومن و متعهد به انقلاب اسلامی در رشته های علمی مورد نیاز دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی و به منظور گسترش تحصیلات عالی و تحول اساسی در آموزش عالی کشور و توسعه و تقویت نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری و افزایش سهم تولیدات علمی و توسعه علوم انسانی با تأکید بر مبانی اسلامی و نیازهای ملی و فناوریهای نوین و کاربردی با تعامل مراکز علمی، منطقه ای و بین المللی در سال 1360تأسیس شده است.

    در حال حاضر فعالیتهای علمی دانشگاه با طیفی گسترده از حوزه های علوم مختلف در 148 رشته کارشناسی ارشد و 110 رشته دکتری، در قالب 13 دانشکده (علوم انسانی،اقتصاد و مدیریت، فنی و مهندسی، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی شیمی، مهندسی عمران و محیط زیست، علوم پزشکی، هنر و معماری، علوم پایه، علوم زیستی، علوم ریاضی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دریایی ) و 14 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی (پژوهشکده فرهنگ و اندیشه دینی، مرکز مطالعات مدیریت و توسعه فناوری، مرکز مطالعات آفریقا، مرکز بین المللی تحقیقات زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی، مرکز مطالعات و برنامه ریزی شبکه های قدرت، مرکز مطالعات مدیریت و تأمین و نگهداری و روسازی، مرکز مطالعات چابهار، پژوهشکده مهندسی آب، پژوهشکده فناوری اطلاعات، پژوهشکده آلودگی محیط زیست، پژوهشکده اقتصاد، مرکز تحقیقات توسعه زیست فناوری، مرکزکارآفرینی و مرکز رشد) و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه، واحد بین الملل نور و دانشگاه ایرانی- سوری فارابی (در حال راه اندازی در کشور سوریه) تمرکز یافته است.

     این امر به تنها دانشگاه جامع تحصیلات تکمیلی کشور این امکان را می دهد که در یک حرکت علمی مستمر همراه با دیگر مراکز دانشگاهی ضمن برخورداری از سهمی موثر و ارزنده در تولید علم و رفع نیازهای علمی تحقیقاتی کشور، در جهت دستیابی کشور به جایگاه علمی شایسته رکنی اساسی باشد. افزون بر آن این دانشگاه در راستای برنامه چشم انداز 20 ساله کشور و ایجاد زیرساختهای توسعه علمی و ارتقای دانشگاه، مجوزهای لازم برای تأسیس دانشکده های جدید و مورد نظر کشور را اخذ نموده است.

    این دانشگاه در مهرماه 88 دارای 6871 دانشجوی بوده است که از این تعداد 2218 نفر در مقطع دکتری، 4653نفر در مقطع کارشناسی ارشد، مشغول به تحصیل می باشند. دانشگاه دارای 516 عضو هیأت علمی است که قریب به 60 درصد آنها از مرتبه علمی دانشیاری و استادی برخوردارند. شایان ذکر است کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس نیز در زمرۀ سه کتابخانه ای است که از سوی وزارت علوم برای اجرای طرح ملی تأمین مدرک، برگزیده شده است.

    دانشگاه تربیت مدرس در سه سال گذشته با تمرکز بر کیفیت آموزش، کیفیت پژوهش و کیفیت امور دانشجویی و فرهنگی و ارتباطات علمی بین المللی، با چندین پله صعود جزء سه دانشگاه برتر کشور و جزء دانشگاههای برتر کشور موضوع بند«ز» ماده 50 قانون برنامه چهارم توسعه و جزء 10 دانشگاه برتر جهان اسلام و خاورمیانه قرار گرفته است.

    رؤسای دانشگاه از بدو تأسیس تاکنون:

    دکتر ابراهیم ثنایی، دکتر نجفقلی حبیبی، دکتر خطیب الاسلام صدر نژاد، مرحوم دکتر سیداحمد افتخار حسینی، دکتر میرمهدی سیداصفهانی، دکتر عباسعلی تسنیمی، دکتر سعید سمنانیان، دکتر فرهاد دانشجو و دکتربیژن رنجبر




    مطالب مرتبط

    نیروهای پرورشی انقلابی با وجود کمبودها و چالش‌ها می‌توانند امر مهم تربیت را پیش ببرند

    نیروهای پرورشی انقلابی با وجود کمبودها و چالش‌ها می‌توانند امر مهم تربیت را پیش ببرند

    تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش حوزه پرورشی را عامل تحول بنیادین و تربیت دانست و از نیروهای پرورشی انقلابی به عنوان افرادی یاد کرد که با وجود کمبودها و چالش‌ها می‌تواند امر مهم تربیت را پیش ببرند.

    |

    نظرات کاربران