در حال بارگذاری ...
    
  • دانشگاه خوارزمی

    معرفی دانشگاه خوارزمی

    دانشگاه تربیت معلم اولین مرکز آموزش عالی کشور است که در سال 1298 (ه.ش) تاسیس شد و هم اکنون دارای 304 عضو هیات علمی شامل 30 استاد، 31 دانشیار، 1220 استادیار، 1120 مربی و 9 مربی آموزشیار است .

    دانشگاه تربیت معلم در 18 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد و دارای 7 دانشکده است که در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های مختلف علوم پایه، علوم انسانی، علوم تربیتی و مهندسی دانشجو می پذیرد.

    ساختمان مرکزی دانشگاه در تهران خیابان شهید دکتر مفتح شماره 49 واقع است. مساحت این محل حدود 52 هزار متر مربع است و ساختمان آن بر اساس طرح مهندسی مارکف روسی تبار ساخته شده است.

    به دلیل افزایش یافتن رشته های تحصیلی و کمبود فضای آموزشی، در سالهای اخیر چندین ساختمان دیگر برای انجام کارهای پشتیبانی و خوابگاه دانشجویان، در اطراف همین محل تدارک دیده شده است.

     

    مشاهیر دانشگاه

    1- شهید محمد علی رجائی

    شهید محمد علی رجائی در سال 1312 (ه.ش) در خانواده ای با بضاعت مالی ضعیف در قزوین متولد شد. او در همان شهر به تحصیل پرداخت ولی به دلیل مشکلات زندگی در 12 سالگی مدرسه را ترک نمود و به عنوان کارگر ساختمان شروع به کار کرد. در 16 سالگی به استخدام نیروی هوائی در آمد و در همین دوران با تحصیل شبانه موفق به اخذ دیپلم ریاضی گردید. وی پس از اخذ دیپلم وارد کار تدریس شد و در سال 1345 وارد دانشسرای عالی دانشگاه تربیت معلم فعلی شد و به تحصیلات عالیه پرداخت. در سال 1338 از دانشسرای عالی فارغ التحصیل شد. شهید رجائی به معلمی علاقه فراوان داشت و از هنر آن به خوبی بهره مند بود.

    او معلمی مهربان، صبور، کنجکاو و تیزهوش بود و به جوانان عشق می ورزید. به همین دلیل جوانان به راحتی جذب او می شدند. شهید رجائی به کارکردن علاقه فراوان داشت و در شبانه روز 16 ساعت کار می کرد. وی علاوه بر کار معلمی به فعالیتهای سیاسی می پرداخت و به همین خاطر توسط ساواک رژیم دستگیر و زندانی گردید و در دوران انقلاب به همراه مردم، فعالیتهای خود را علیه رژیم ستمشاهی ادامه داد و پس از پیروزی انقلاب وزیر آموزش و پرورش، نخست وزیر و رئیس جمهور گردید.

    علاقه او به انقلاب و مردم سبب کینه دشمنان انقلاب نسبت به او شد و سرانجام در شهریور 1360 وی همراه یار همیشگی اش، دکتر باهنر در دفتر نخست وزیری به شهادت رساندند. روحش شاد و یادش گرامی باد.

     

    2- عبدالعظیم قریب

    قریب در سال 1257 در گرکان اراک به دنیا آمد. مقدمات زبانهای فارسی و عربی را در موطن خویش آموخت. در سال 1311 (ه.ش) به تهران آمد و به فراگیری اطلاعات عمومی وتکمیل تحصیلات خود پرداخت. در سال 1317 (ه.ش) در مدرسه علمیه به تدریس زبان فارسی مشغول گردید و سپس در مدرسه نظام، سیاسی، ایران و آلمان، دارالفنون، دارالمعلمین، بنگاه وعظ و خطابه، دانشکده های ادبیات و دانشسرای عالی تدریس نمود. هنگامی که قریب تدریس را آغاز کرد و در مدارس به زبان فارسی اهمیتی داده نمی شد و متون مناسب برای تدریس این زبان به محصلان در دسترس نبود و یا اصلا وجود نداشت. وی ابتدا قواعد زبان فارسی را به سبک دستورهای فارسی زبان اروپایی تدوین کرد. پس از آن دستور زبان فارسی را در چهار جلد تالیف نمود. نامبرده منتخباتی از نظم و نثر اساتید زبان فارسی را به نام قواعد الادب تهیه کرد که سالها در مدارس تدریس می شد. تاریخ برامکه از آثار اوست و کتابهای کلیله و دمنه. گلستان و بوستان را با حواشی به طبع رساند. قریب 58 سال از عمر خود را صرف تدریس، تالیف و خدمات فرهنگی نمود. او مردی فروتن، وظیفه شناس و تا سرحد وسواس، وقت شناس بود. نام وی همواره با تاریخ دستور زبان فارسی همراه خواهد بود.

     

    3- دکتر غلامحسین مصاحب

    دکتر غلامحسین مصاحب در سال 1289 (ه.ش) در منطقه 4 تهران خیابان جلیل آباد در خانواده ای روشنفکر به دنیا آمد. وی در همان محل به مدرسه رفت و در سالهای تحصیلات ابتدایی، علاقه زیادی به ریاضیات نشان داد و با خواندن جبر و هندسه در دوران متوسطه، شوق و رغبت او به ریاضیات بیشتر شد. استاد مصاحب علاوه بر ریاضیات، زبانهای فارسی، عربی و همچنین انگلیسی و فرانسه را فراگرفت و آنها را در حد عالی می دانست. همچنین به زبانهای آلمانی و روسی تا حد استفاده از منابع علمی آشنا بود. دکتر مصاحب در زمینه فرهنگ و ادبیات فارسی مطالعات جدی داشت و علوم معقول و منقول و عربی را خوب می دانست. ایشان در سال 1316 ازدواج نمود و آن گاه برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت. پس از بازگشت از فرانسه، در دانشسرای عالی مشغول شد و در همان زمان نیز به فعالیتهای اجتماعی روی آورد. اما کار تدریس را در سال 1320 در دانشسرای عالی به طور جدی شروع کرد. در سال 1324 برای ادامه تحصیل در رشته ریاضی به انگلستان اعزام و در کالج آموزشی دانشگاه کمبریج مشغول به تحصیل شد.

    استاد مصاحب در سال 1327 به عضویت انجمن ریاضی دانان انگلیس درآمد. او سپس به ایران بازگشت و مشاغل عمده ای را در وزارت علوم و آموزش عالی عهده دار شد که مهمترین آنها پست معاونت فنی وزارت مذکور در کابینه دکتر مصدق بود. ایشان در جریان سالهای آشوب و کودتا دستگیر و به سازمان سه کرج منتقل شد.

    دکتر مصاحب در سال 1309 مجله ریاضیات مقدماتی و عالی را تاسیس کرد و یازده شماره از آن را منتشر نمود. در سال 1340 به خدمت در بخش ریاضی دانشسرای عالی پرداخت و سال 1342 به درجه استادی نائل گردید. وی برای جبران کمبود استاد ریاضی در کشور، به تاسیس موسسه ریاضیات در سال 1345 اقدام نمود.

    از آثار با ارزش ایشان، آنالیز و تئوری مقدماتی اعداد است که کتاب آنالیز اولین کتاب در زمینه مذکور است و به زبانهای بین المللی ترجمه شده است. کتاب تئوری مقدماتی اعداد، پس از انقلاب موفق به دریافت جایزه بهترین کتاب سال در ایران شد. از دیگر آثار استاد، کتاب مدخل منطق صورت، دایره المعارف فارسی و فرهنگ جغرافیایی است.

    دکتر مصاحب پس از سالها خدمت، در سال 1358 در 69 سالگی دیده از جهان فرو بست و به دیار باقی رهسپار شد.

     

    4- پروین اعتصامی

    پروین اعتصامی در سال 1285 (ه.ش) در تهران متولد شد. پدرش یوسف اعتصامی یکی از رجال روزگار خود بود. پروین با قریحه ای سرشار و طبعی بلند شعر می سرود. از سبکهای پیشینیان بویژه شیوه ناصرخسرو پیروی می کرد و درشیوه مناظرات شعری از سبک عراقی استفاده می کرد.

    مضامین اشعارش اغلب عرفان و اخلاق، پند و موعظه و طرفداری از محرومان و ستمدیدگان بود. پروین اندیشه های نو و مضمون های ابتکاری خود را به شیوه ای بسیار زیبا و استادانه در قالب های کهن می ریخت. این شاعر گرامی مدتی به عنوان کتابدار کتابخانه مرکزی دانشسرای عالی (دانشگاه تربیت معلم فعلی) مشغول به کار بود. وی عمر کوتاه ولی پرباری داشت و در سال 1320 در گذشت.

     

    دانشکده ها:

    دانشکده ادبیات و علوم انسانی

    این دانشکده در سال 1313 تاسیس شد و شامل گروههای زبان و ادبیات فارسی، زبانهای خارجی، ادبیات عربی، تاریخ جغرافیا، جامع شناسی، حقوق و علوم سیاسی و دین و فلسفه است. دانشکده ادبیات دارای کتابخانه تخصصی در تهران است و 88 نفر عضو هیات علمی رسمی، شامل 6 استاد، 9 استادیار و 29 مربی است .

     

    دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی

    دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی در سال 1351 تاسیس شده است. کادر هیات علمی دانشکده 34 نفر شامل 2 دانشیار، 10 استادیار، 28 مربی آموزشیار است. این دانشکده علاوه بر برخورداری از کتابخانه و آزمایشگاه تخصصی استادیوم شهید کشوری، دارای زمین چمن و سالن دوومیدانی و استخر شنا در مجتمع دانشگاهی کرج است .

     

    دانشکده فنی و مهندسی

    دانشکده فنی و مهندسی در سال تحصیلی 83-82 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی عمران در گرایش خاک و پی آغاز به کار نمود. رشته های مهندسی عمران، مهندسی معدن، مهندسی کامپیوتر و صنایع به تصویب شورای دانشکده و دانشگاه رسیده است. ضمنا موافقت اصولی برای پذیرش دانشجو در رشته مهندسی عمران در کارشناسی ارشد در گرایشهای سازه و محیط زیست از وزارت علوم کسب شد و برای راه اندازی آنها دانشگاه در صدد جذب اعضای هیات علمی واجد شرایط در سال تحصیلی آینده است .

     

    دانشکده رواشناسی و علوم تربیتی

    این دانشکده در سال 1312 تاسیس شد و شامل گروههای تکنولوژی آموزشی، راهنمائی و مشاوره بنیادهای آموزش و پرورش و روانشناسی است. دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دارای کتابخانه و کارگاههای تخصصی در تهران و پردیس کرج است. تعداد اعضای هیات علمی این دانشکده 37 نفر، شامل 7 استاد، 4 دانشیار، 18 استادیار، 7 مربی و 1 مربی آموزشیاری است. ضمنا با انتخاب دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی به عنوان قطب علمی کشور، به منظور تخصصی تر شدن و حمایت دانشجویان ارشد و دکتری، امکاناتی شامل موارد زیر تهیه شد : سالن مولتی مدیا، کتابخانه تخصصی، سایت رایانه ای و اطلاع رسانی، مرکز خدمات روان شناختی و ایجاد آزمایشگاه نوروسایکولوژی

     

    دانشکده شیمی

    دانشکده شیمی در سال 1376 تاسیس شد و هم اکنون مجهز به آزمایشگاههای تخصصی، تحقیقاتی و کاربردی و کتابخانه در تهران و پردیس کرج است. اعضای هیات علمی این دانشکده 31 نفر، شامل 4 استاد، 6 دانشیار، 8 استادیار، 10 مربی و 3 مربی آموزشیار است. همچنین این دانشکده دارای یک مربی لیسانس است .

     

    دانشکده علوم پایه

    این دانشکده در سال 1313 تاسیس شد و دارای سه رشته ی زمین شناسی، فیزیک و زیست شناسی با گرایشهای مختلف است. دانشکده علوم پایه از آزمایشگاههای فیزیک، زمین شناسی و زیست شناسی مجهزی برخوردار است و کتابخانه تخصصی ویژه ای در تهران و پردیس کرج دارد. اعضای هیات علمی این دانشکده 58 نفر، شامل 6 استاد، 3 دانشیار، 27 استادیار، 21 مربی و 1 مربی آموزشیار است .

     

    دانشکده علوم ریاضی و مهندسی کامپیوتر

    دانشکده علوم ریاضی و مهندسی کامپیوتر در سال 1376 تاسیس شد و دارای دو گروه ریاضی و مهندسی کامپیوتر است. این دانشکده مجهز به کتابخانه و کارگاههای تخصصی در تهران و پردیس کرج است. تعداد اعضای هیات علمی این دانشکده 38 نفر، شامل 7 استاد، 7 دانشیار، 12 استادیار و 12 مربی است .

     

    رشته های دانشگاه خوارزمی

    دانشکده ادبیات و علوم انسانی

    کارشناسی:

    1. تاریخ

    2. جغرافیا(گرایشهای شهری، روستایی اقلیم و ژئومرفولوژی)

    3. زبان و ادبیات فارسی

    4. زبان و ادبیات عرب

    5. زبان انگلیسی (گرایشهای: آموزش، ادبیات و مترجمی)

    6. جامعه شناسی(گرایشهای پژوهشگری و مددکاری اجتماعی)

    7. فقه و حقوق اسلامی، فلسفه حکمت اسلامی

     

    کارشناسی ارشد:

    1. آموزش زبان انگلیسی

    2. زبان و ادبیات فارسی

    3. ادبیات عرب

    4. جغرافیای انسانی(گرایشهای برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی روستایی)

    5. جغرافیای طبیعی(گرایشهای اقلیم، هیدرولوژی ژئومرفولوژی، هیدرولوژی)

    6. علوم سیاسی

    7. حکمت اسلامی

    8. فقه و حقوق اسلامی

    9. علوم قرآنی و حدیث

    10. تاریخ (گرایش تاریخ اسلام و تاریخ ایران)

    11. جامعه شناسی (گرایشهای جامعه شناسی و پژوهشگری اجتماعی)

     

    دکتری:

    1. جغرافیا(گرایشهای برنامه ریزی شهری، اقلیم)

    2. زبان و ادبیات فارسی

     

     دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی

    کارشناسی :

    1. تربیت بدنی و علوم ورزشی

     

    کارشناسی ارشد:

    2. تربیت بدنی و علوم ورزشی (گرایشهای: مدیریت ورزشی، فیزیولوژی ورزشی، رفتار حرکتی، حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، بیومکانیک ورزشی)

     

    دکتری:

    1. تربیت بدنی (گرایشهای: فیزیولوژی ورزشی، مدیریت و رشد و یادگیری حرکتی)

     

    دانشکده فنی و مهندسی

    کارشناسی ارشد :

    1. مهندسی عمران (گرایشهای: خاک و پی)

    2. مهندسی عمران (گرایش سازه و محیط زیست)

    3. مهندس معدن

    4. مهندس کامپیوتر

    5. مهندس صنایع

     

     دانشکده رواشناسی و علوم تربیتی

    کارشناسی:

    1. مشاوره

    2. آموزش و پرورش کودکان استثنایی

    3. آموزش و پرورش دبستانی و روانشناسی بالینی

    4. کتابداری (کارشناسی ناپیوسته)

     

    کارشناسی ارشد:

    1. برنامه ریزی درسی

    2. تحقیقات آموزشی

    3. روانشناسی تربیتی

    4. روانشناسی عمومی

    5. مدیریت آموزشی

    6. مشاوره

    7. تکنولوژی آموزشی

    8. تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت

     

    دکتری:

    1. روانشناسی تربیتی

    2. علوم تربیتی (رایشهای: برنامه ریزی و فلسفه تعلیم و تربیت)

    3. مدیریت آموزشی

    4. مشاوره

      

    دانشکده شیمی

    کارشناسی :

    1. شیمی (گرایشهای: محض و کاربردی)

     

    کارشناسی ارشد:

    1. شیمی (گرایشهای: آلی، معدنی، تجزیه و شیمی فیزیک)

     

    دکتری:

    شیمی (گرایشهای: آلی، معدنی، تجزیه و شیمی فیزیک)

     

    دانشکده علوم پایه

    کارشناسی :

    1. فیزیک (گرایشهای: اتمی، مولکولی، فیزیک ماده چگال، دبیری)

    2. زیست شناسی (گرایشهای: سلولی، مولکولی، علوم جانوری و علوم گیاهی)

    3. زمین شناسی

     

    کارشناسی ارشد:

    1. فیزیک (گرایشهای مولکولی، فیزیک ماده چگال واتمی)

    2. زیست شناسی (گرایشهای: پترولوژی، رسوب شناسی، سنگ رسوبی، چینه، فسیل شناسی، زمین شناسی اقتصادی و زمین شناسی مهندسی)

    3. زیست شناسی(گرایشهای: علوم گیاهی: تکوینی، فیزیولوژی، سیستماتیک و بیوسیستماتیک، علوم جانوری: گرایشهای تکوینی، فیزیولوژی)

     

    دکتری:

    1. زمین شناسی (گرایشهای: پترولوژی، رسوب شناسی و اقتصادی)

    2. زیست شناسی(گرایشهای: علوم گیاهی و علوم جانوری گرایشهای فیزیولوژی و تکوینی)

     

     

     

    دانشکده علوم ریاضی و مهندسی کامپیوتر 

    کارشناسی:

    1. ریاضی (گرایش محض کاربردی و دبیری)

    2. مهندسی کامپیوتر

     

    کارشناسی ارشد:

    1. ریاضی (گرایش محض کاربردی و آمار)

     

    دکتری:

    1. دکتری ریاضی پیوسته رشته ریاضی (گرایشهای: محض و کاربردی)

    2. دکتری ریاضی دوره مشترک با دانشگاه امام حسین (گرایش رمز)

    3. ریاضی (گرایشهای محض و کاربردی)




    مطالب مرتبط

    نظرات کاربران